Pantofi marime exceptionala

Ne-am gandit ca ar fi interesant sa va prezentam cateva curiozitati despre incaltaminte. Spor la citit!

1. La începutul anilor 1300, relege Edward al II-lea din Anglia a introdus prima unitate de măsură pentru mărimea pantofilor: bocul de orz. Trei boabe de orz erau echivalentul unui inch(1 inch= 2,54 cm).

2. Primele ghete pentru femei au fost realizate în 1840 pentru Regina Victoria. 

3. Cea mai scumpă pereche de pantofi s-a vândut cu 660,000 de dolari și este vorba de pantofii roșii ai lui Dotothy din filmul „Vrăjitorul din OZ”. 

pantofi rosii

4. Sandalele sunt originare din țările cu climat cald, unde tapa avea nevoie de protecție, însă partea de sus a piciorului trebuie să fie aerisită. 

5. Faimosul designer de pantofi Jimmy Choo a făcut prima pereche de pantofi la vârsta de 11 ani. 

6. Pantofii înalți erau inițial destinați bărbaților. Tocul era un simbol al aristocrației și bunăstării.

pantofi toc

7. Dependența de pantofi are o explicație științifică. Femeile văd pantofii ca pe o piesă de colecție, fie că realizează sau nu asta. Shopping-ul de pantofi declanșează cortexul prefrontal al creierului numit și „punct de colecționare”.

8. În timpurile biblice, sandaua era dată în semn de jurământ.

9. În Maine, este ilegal să mergi pe stradă cu șireturile desfăcute. In caz ca treceti pe acolo, cred ca o sa aveti nevoie de o pereche de pantofi cu elastic...

10. În Ungaria, tradiția cere ca mirele să bea în cinstea miresei din pantoful ei de nuntă.

11. Carrie Bradshaw, faimosul personaj din serialul Sex and the City, avea o colecție de pantofi în valoare de aproximativ 40,000 de dolari.

colectie pantofi dama

12. Pantofii cu talpă au fost inventați în 1930 de Salvatore Ferragamo, care, din cauză că nu prea se mai găsea oțel, s-a hotărât să experimenteze cu alte tipuri de materiale.

13. Cei mai mari pantofi din lume se află în Muzeul pantofilor din Marikina, Filipine și măsoară 5,5 m în lungime, 2,25 m în lățime și au o înălțime de 1,83 m. 

14. Conform unor superstiții, dacă visezi că-ți pierzi pantofii înseamnă boală, în timp ce pantofii prăfuiți sunt un simbol pentru o călătorie neașteptaă, iar cei strălucitor pentru fericire.     

15. Ghetele cu care Neil Armstrong a pășit pe lună încă plutesc în spațiu. 

 ghete barbati

Sursa: kissfm.ro

Sursa foto: pinterest.com , evz.ro , adpm.ro , sursazilei.ro , portlandflag.org